6G internet wordt al getest

Leestijd: 2 minuten

Zelf ben je misschien nog maar net aan het onderzoeken welke aanbieder voor jou de beste aanbieding op het gebied van 5G-internet heeft. Dit is ook logisch, want dit netwerk wordt nog volop ontwikkeld in Nederland. Dat neemt niet weg dat er elders in de wereld al verder wordt gekeken. In Zuid-Korea is er al initiatief genomen om een 6G netwerk te ontwikkelen. Dit zou binnen 5 jaar al in kleine omvang bruikbaar moeten zijn in het land. Het is interessant om eens te bekijken wat dit nu eigenlijk precies gaat betekenen.

5G nog niet overal mogelijk

Het is belangrijk om te weten dat de echte 5G-verbindingen in Nederland vaak nog niet eens echt mogelijk zijn binnen een hoger frequentiespectrum. In landen als Zuid-Korea is dat anders en lopen ze al enkele stappen voor. Daarom is het ook niet vreemd dat er juist in dit soort landen al gekeken wordt naar de volgende mogelijkheden. Dit betekent echter niet dat 6G er binnenkort al is. Het is juist zo dat dit nog enige tijd in beslag zal nemen. In 2028 zou het voor het eerst weleens uitgerold kunnen gaan worden.

Snellere ontwikkeling

Het is interessant om te zien hoe snel deze ontwikkeling gaat. Het is namelijk zo dat tot nu toe werd ingeschat dat de eerste gebruikers in 2030 van het netwerk gebruik konden gaan maken. Zuid-Korea heeft echter besloten om de ontwikkeling te versnellen en heeft ook een half miljard euro extra in de branche geïnvesteerd om te zorgen dat d stappen sneller gezet kunnen worden. Dit doet het ook omdat het graag zijn voortrekkersrol op het gebied van internet wil houden in de wereld. Vooral op het gebied van draadloze communicatie is Zuid-Korea altijd al belangrijk geweest.

Ook voorloper bij 5G

Dat juist Zuid-Korea hier het voortouw in neemt is niet vreemd. Tot en met de ontwikkeling van 4G waren het de Verenigde Staten en Europese landen die voorop liepen. De ontwikkeling van 5G kwam echter al vooral in handen van Zuid-Korea. Het land heeft de nodig patenten die nodig zijn voor de techniek in handen gekregen. Dat het zich dus ook inzet om het beste uit 6G te halen is om die reden ook niet vreemd te noemen. Het land heeft de basis hiervoor immers al in handen door de ontwikkeling van 5G.

Hoe werkt 6G?

Het is interessant om te weten hoe 6G eigenlijk werkt. Wanneer je dit vergelijkt met 5G dan is de snelheid hoger. De reactiesnelheid van de internetverbinding is echter juist lager. Let op dat dit wel geldt voor draadloze netwerken. Het heeft geen betrekking op bekabelde netwerken. Het kan wel zo zijn dat het gebruik van bekabeld internet steeds minder interessant wordt omdat de draadloze netweken nu eenmaal beter gaan presteren dan de vaste verbindingen die je thuis hebt. Dit betekent echter niet dat je internet op de kabel direct waardeloos is. Dit zal nog vele jaren duren voordat alleen draadloos van waarde zal zijn voor internet.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >