Apple maakt werk van 6G smartphones

Leestijd: 2 minuten

Apple is zich volgens de berichten aan het richten op smartphones die te gebruiken zijn met 6G internet. Dit is de volgende stap in het sneller worden van het mobiele internet. De techniek zou zelfs tot 50 keer sneller zijn dan 5G waar nu mee gewerkt wordt. Wel is het zo dat 6G nog in ontwikkeling is en op dit moment dus helemaal nog niet gebruikt kan worden. De fabrikant wil zich er echter toch  nu al op richten om de concurrentie een stap voor te kunnen blijven.

Werken aan 5G voorbij?

Apple is al enkele jaren bezig met een 5G chip voor de iPhone, om op die manier niet afhankelijk te zijn van anderen. Die ontwikkeling gaat echter niet zo vlot als gehoopt werd. Dat betekent dat ook de komende jaren gewoon nog met Qualcomm wordt gewerkt voor de modems die in de iPhone nodig zijn. Dat neemt niet weg dat Apple zelf zich al niet meer op 5G richt. Volgens de laatste berichten zou de afdeling 6G snel groeien. Dit meldt de Amerikaanse zakennieuwssite Bloomberg. Dit komt onder andere door vacatures die worden geplaatst door het bedrijf op dit moment.

Werken aan de architectuur

Apple werkt op dit moment met specialisten die zich met het ontwerp van de zogenaamde architectuur van het 6G netwerk gaat bezighouden. Dat het bedrijf hier interesse in heeft, is al enige tijd duidelijk. Al in 2021 begon Apple zich te richten op nieuwe medewerkers die zich met onderzoek en ontwikkeling bezig gaan houden. Het gaat niet alleen om de technologie zelf, maar ook om de manier waarop dit geïmplementeerd kan worden. Uiteindelijk is het wel belangrijk dat de consument er op een goede manier mee kan werken in de smartphones die in de toekomst op de markt komen.

Nog veel sneller

Wat is nu het voordeel van een iPhone met 6G? Het is vooral zo dat je mobiele verbinding veel sneller wordt dan nu met 5G het geval is. Het is volgens de voorspellingen zo dat het tempo naar 1 terabit per seconde gaat. Het wordt dan mogelijk om zogenaamde terahertz-radiogolven te gebruiken voor je verbinding. Dit is vooral aantrekkelijk met het oog op de ontwikkelingen van VR, AR en AI. Zo kan je bijvoorbeeld mogelijk in de toekomst met hologrammen gaan werken. Apple is dan ook niet de enige speler die interesse heet in 6G.

Wanneer kan je 6G gaan gebruiken?

6G is voorlopig nog  niet te gebruiken. De techniek staat nog in de kinderschoenen. Vooral in Zuid-Korea wordt er veel aan gewerkt. De voorspelling is dat de eerste internationale standaard rond 2030 het levenslicht zal zien. Dit is dan overigens nog niet de versie die tientallen keren sneller zal zijn dan 5G. Die laat nog langer op zich wachten. De komende jaren zal je dus nog vooral met 5G aan de slag moeten gaan wanneer je een nieuwe iPhone aanschaft. Dit betekent dat de techniek voorlopig nog zo zal blijven zoals die nu is.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >