Delta haalt Odido in

Leestijd: 2 minuten

Als het gaat om internetnieuws, dan is momenteel de race wie de snelste verbinding kan bieden het belangrijkste onderwerp.. Van 4, naar 5, naar nu zelfs 8 Gbps. En het einde lijkt nog niet in zicht. Nog niet zo lang geleden stak provider Odido concurrent Delta voorbij met de snelste verbinding. Maar nu zijn de rollen alweer omgedraaid. Beide providers kunnen op dit moment 8 Gbps aan hun klanten bieden. Het is interessant om te zien hoe zich dit verder ontwikkelt en wat andere aanbieders gaan doen.

Snelle wisselingen

De afgelopen tijd is e snelheid van internetverbindingen in rap tempo omhoog gegaan. Eerst was KPN nog de snelste, toen het 4 Gbps kon bieden. Kort daarna zorgde Delta voor verbindingen van 5 Gbps voor zijn klanten. Waarna Odido tegen het einde van 2023 8 Gbps kon bieden op bepaalde abonnementen. Delta besloot om dit gelijk te trekken. Daarom zijn de abonnementen die eerst 5 Gbps boden nu ook in staat om 8 Gbps te bieden. Dit geldt niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor bestaande klanten.

Hele nieuw abonnement

Delta heeft besloten om de abonnementen met 8 Gbps ook om te dopen en een nieuwe naam te geven. Het gaat om Unlimited Glasvezel & 5G Unlimited Mobiel. Dit betekent dus ook dat abonnees die dit willen een gecombineerd internet en mobiel abonnement moeten nemen. Je kan alleen 8 Gbps gebruiken wanneer je voor de bundel kiest. Deze bundel sluit je af voor 125 euro per maand. Dit is wel dezelfde prijs als de bundel die je moest afsluiten om gebruik te kunnen maken van het abonnement met 5 Gbps. Daarnaast is het zo dat het mobiele abonnement onbeperkt internet en bellen te bieden heeft. 

Verschillen in prijzen

De snelheid kan nog hoger, zo stellen de providers. De XGS-PON-technologie die wordt gebruikt, kan tot wel 10 Gbps aan. Dit is bovendien de grens die op dit moment te halen is, vanwege de bekabeling in Nederland. Zou de bekabeling ook verbeteren, dan kan de snelheid zelfs nog verder omhoog. Wat wel opvallend is, is dat de providers hele grote verschillen in de prijzen hanteren. Odido is twee keer zo snel als KPN, maar kost maar 17,50 meer. Delta heeft dan weer alleen het combi-abonnement wat wel weer flink duurder is, maar dus ook uitgebreider. 

Abonnementen met lagere snelheid

Wat goed is om te weten is dat Delta en Odido ook nog altijd abonnementen met lagere snelheid bieden. Deze abonnementen werken met 2 Gbps. Die zijn af te sluiten voor 60 euro per maand. Wel is belangrijk om te weten dat dit niet voor KPN geldt. Alleen Delta en Odido bieden dit type abonnement aan. Wel heeft KPN net als de twee concurrenten een abonnement van 1 Gbps te bieden. Alle providers vragen hier 55 euro per maand voor. Al is dit juist ook het abonnement waar het vaakst kortingen en andere acties op geboden wordt. Dat maakt het dus ook net wat aantrekkelijker voor veel consumenten.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >