Geen sterke prijsstijging internetproviders

Leestijd: 2 minuten

Na onderzoek is gebleken dat de prijzen van de abonnementen voor internet, tv of een combinatie helemaal niet zo sterk is gestegen als de prijs die is doorgerekend door de grote aanbieders. De verhoging blijkt ongeveer een euro per maand te zijn. Dit is ontdekt door de Stichting Kabelnet Veendam. Dit geeft een duidelijk beeld van hoe de zaken ervoor staan. De prijsstijging is daarmee lager dan de vastgestelde prijscorrectie. Er zijn daarbij wel enkele opvallende conclusies te trekken volgens de stichting. Dit is dus wel belangrijk om mee te wegen hierin.

Sneller internet kiezen blijkt goedkoper

Wat opvalt is dat de keuze voor snel internet eigenlijk wel heel slim is. Het is namelijk zo dat de keuze voor gigabit in het abonnement het juist een euro per maand goedkoper maakt. Dit geldt voor alle abonnementen. In combinatie met bijvoorbeeld tv of telefonie kan dit voor sommige klanten zelfs oplopen tot 1,50 euro minder betalen per maand. Dit geldt is vooral ook belangrijk wanneer je dit in verhouding zet tot het soort aanbieder. Er zijn namelijk aanbieders die veel minder goed uitpakken, waaronder de grootste partijen op de markt. Het is dus wel aan te raden om goed te vergelijken.

Prijs voor televisie loopt op

Wat ook opvalt is dat bij veel aanbieders juist de televisie duurder wordt. Dat komt vooral omdat de tv-diensten ook voor de providers duurder zijn geworden. Met de aankoop van de diensten is een hogere prijs gemoeid en die wordt doorgerekend aan de klant. Dat kan bij een basis abonnement om 75 cent gaan. Wie echter veel meer pakketten heeft, kan al snel zien dat de prijs nog verder omhoog gaat. Al is het dan juist in combinatiepakketten waarin ook internet zit niet zo dat de prijs omhoog gaat, mits daar het juiste type internet in te vinden is.

Veel verschillen in prijs

Het mag duidelijk zijn dat de verschillen tussen de diverse providers ook steeds groter worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat juist de kleine aanbieders steeds meer voordeel kunnen bieden aan de klanten. De grotere aanbieders zijn vaak wat duurder, maar hebben daar dan wel ook weer betere diensten en service tegenover staan. Het is dus niet altijd zo dat alleen de prijs de doorslag geeft. Snelle internetverbindingen van 500 of 600 mbps komen bijvoorbeeld alleen bij de grotere partijen voor. Dit geeft vaak de doorslag.

Altijd goed vergelijken

Hoe je het verder ook aanpakt, het is in ieder geval altijd belangrijk om de tijd te nemen om alles naast elkaar te leggen. Op die manier kan je dan uiteindelijk de best mogelijke keuze maken. Het is wel heel gemakkelijk mogelijk om te bepalen wat nu eigenlijk de beste keuze in jouw situatie is. Juist ook omdat vergelijken op heel veel vlakken kan. Je kunt bekijken waar je de laagste prijs betaalt. Je kunt ook naar het meest uitgebreide pakket kijken. Daarnaast kan je ook kijken naar snelheden en andere diensten. Iedereen vindt wat het beste is voor hem.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >