Hoe kies ik de juiste internet aanbieder?

Leestijd: 2 minuten

Er zijn in Nederland talloze internetaan bieders. En die hebben dan ook nog eens verschillende abonnementen. Als je op zoek gaat naar een abonnement dan kan het zomaar gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het belangrijk om eerst voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn. Vervolgens kun je dan gericht de aanbieders gaan vergelijken.

Wat wil ik met mijn abonnement?

Bepaal eerst waar je een abonnement voor wilt. Gaat het om alleen internet of wil je ook een tv abonnement en eventueel een abonnement voor vast bellen? Als je alleen internet nodig hebt dan ben je natuurlijk een stuk voordeliger uit. Maar wil je ook ‘gewoon’ tv kunnen kijken dan is een tv abonnement uiteraard ook nodig. Daarbij kun je dan weer kiezen uit alleen een basispakket of ook 1 of meerdere pluspakketten. Steeds minder mensen hebben een vaste telefoonlijn. Als dat voor jou wel belangrijk is dan kies je voor een 3 in 1 abonnement.

Alle diensten bij dezelfde provider is het voordeligst

Voorheen was het zo dat veel mensen hun abonnementen bij verschillende internet aanbieders hadden. Ze hadden al jaren een abonnement voor televisie bij een provider. Daar kwam later het internetabonnement bij. Het abonnement voor de vaste telefoon liep vroeger voor iedereen via KPN, omdat dat lang de enige aanbieder van vaste telefoon was in Nederland. Nu je voor deze drie diensten zelf mag kiezen is het vaak het voordeligst om alles bij dezelfde aanbieder af te nemen. Je betaalt dan altijd minder abonnementskosten per maand en dat kan op jaarbasis flink schelen.

Aanbieders vergelijken voordat je een abonnement afsluit

Vergelijk altijd meerdere aanbieders als je een abonnement wilt afsluiten. Kijk dan niet alleen naar de leuke aanbieding die ze hebben, maar ook naar de gewone prijs per maand, want die ga je uiteindelijk betalen, tenzij je zo ongeveer jaarlijks overstapt, wat om meerdere redenen niet echt praktisch is. Als je daarvoor kiest moet je je onder andere bedenken dat je steeds een ander mailadres krijgt, tenzij je gebruik maakt van Hotmail of Gmail. Ook betaal je in veel gevallen aansluitkosten waardoor het voordeel weer deels wegvalt.

Kijk bij het kiezen van een provider niet alleen naar de prijs, maar ook naar tevredenheid van klanten en service van een provider. Vaak kun je, als je een aantal jaren klant bent bij een aanbieder, contact opnemen en informeren of ze een leuke aanbieding voor je hebben als je niet overstapt. Omdat providers hun klanten graag binnenboord houden is de kans groot dat je een aantrekkelijk aanbod krijgt als je besluit om je contract voor 1 of 2 jaar te verlengen.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >