Internet en Bellen Vergelijken

Voor de buitenstaander is het vaak heel moeilijk een keuze te maken tussen al de aanbieders van internet en bellen. Je ziet door de bomen vaak het bos niet meer. Veel mensen besluiten dan ook maar bij de huidige provider te blijven. Jammer, want je had beter eerst kunnen vergelijken wat er allemaal te koop is. Kijk eerst op Internetaanbieders.eu en neem daarna pas een besluit.

Internet en Bellen vergelijken

Er zijn in principe drie dingen die bepalend zijn bij de keuze voor een aanbieder:

    • 1. wat krijg ik voor mijn geld? Met name de snelheid, het aantal MB dat ik kan downloaden, van het internet zijn daarbij van belang.
    • 2. heb ik een ongestoord gebruik of valt internet regelmatig weg? Hoe betrouwbaar is de provider?
    • 3. heb ik vrij bellen of is het aantal minuten beperkt?

Door nog twee vragen te stellen kun je geld besparen.

  • 4. Hoeveel MB download snelheid kan mijn verbinding maximaal aan? Een belangrijke vraag voor wie nog geen glasvezelverbinding heeft.
  • 5. Wat kost een vergelijkbaar pakket bij anderen?

Wanneer je even wat tijd neemt en op een vergelijkingssite een paar providers kiest, die naast elkaar zet wat betreft prijs en aanbod voor internet en bellen, kun je de lachende derde worden, doordat je mogelijk hetzelfde aanbod tegen een lagere prijs hebt gevonden.

MB download snelheid van een aanbieder

Internet en Bellen vergelijken

Bij de keuze voor internet en bellen kijken velen naar de hoogst mogelijke download snelheid. Feit is echter dat die niets in veel gevallen extra’s levert, omdat de verbinding dat niet aan kan. Weet je zeker dat je een glasvezelverbinding hebt, kun je besluiten om voor de meest luxe verbinding te kiezen. In alle andere gevallen is het goedkoper om een lagere download snelheid te nemen, aangezien hoger niets meer levert en alleen duurder is.

Modem met Wifi

Levert de aanbieder een modem waarmee je ongestoord in het hele huis gebruik kunt maken van Wifi? Hierdoor wordt het contract aantrekkelijker, want al de kabels die nu door het huis lopen om iedereen toegang tot internet te geven, kunnen verdwijnen. Moet er voor het modem extra betaald worden of wordt het gratis meegeleverd? Wat kan het aangeboden modem? Waarvoor krijg je toegang? Goed vergelijken kan veel waarde opleveren, aangezien niet alle modems toegang verschaffen tot de best mogelijke verbinding. Wie vergelijkt, kan voor het beste kiezen.

Bellen, hoeveel minuten?

Hoeveel bellen jullie gemiddeld? Dit kan van belang zijn wanneer je voor internet en bellen als pakket kiest. Kun je ongestoord vrij bellen of is er een maximum? Wat betekent de zin “binnen het redelijke”? Mocht je twijfelen of is iets niet duidelijk, aarzel dan niet om informatie te vragen. Doe dat voordat je een contract afsluit. Op die manier kun je het best besluiten bij welke aanbieder je een contract neemt.

Aanbiedingen van internet aanbieders

Let ook op speciale aanbiedingen, zoals de eerste maanden een extra korting. Reken even uit hoeveel voordeel dit oplevert over de komende 24 maanden. Zo zie je het verschil in prijs. Misschien moet je, ondanks de extra korting, over de hele periode meer betalen dan bij een ander. Aanbiedingen kun je namelijk ook vergelijken. Kijk vooral naar meer beltegoed of een beter modem, want dat levert je veel plezier op.

Kiezen voor Internet & Bellen

Je kunt het jezelf makkelijk maken door even wat tijd te nemen en de vergelijkingssite ‘door te spitten’. Kies daarna de drie providers die voor jou het beste aanbod hebben. Maak gebruik van de kladblok op jouw laptop en zet alle gegevens naast elkaar. Kies nu die aanbieding waarvan je denkt het meeste waar voor jouw geld te krijgen. Dat is niet automatisch de goedkoopste, maar die die het beste biedt aan zowel internet als bellen. Heb je gekozen? Kijk dan of de nieuwe provider het nog lopende contract voor zowel internet als bellen op zegt of dat je dat zelf moet doen. Kijk goed naar de opzegtermijn zodat alles op tijd geregeld kan worden.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >