Internet Vergelijken

Internet vergelijken? Met onze vergelijker kun je binnen een paar stappen de beste deal vinden.

Veel consumenten worstelen er mee om de juiste keuze te maken uit de verschillende internet aanbiedingen. Er wordt ook nogal wat aangeboden. Meer snelheid, hogere download bandbreedte, meer gratis GB’s zonder extra te betalen, TV programma’s en nog veel meer. Je ziet al snel de bomen door het bos niet meer. Het is goed om in ieder geval een aantal basis elementen van een internet aansluiting in de gaten te houden zodat internet vergelijken geen onoverzichtelijke klus wordt.

De basisvoorwaarden van het contract

Als eerst is het altijd belangrijk om te weten wat de basisvoorwaarden zijn van het contract dat u afsluit met een provider. Kunt u tussentijds up of downgraden? Kunt u per maand het contract opzeggen? Is het modem, dat de provider verschaft, inbegrepen in het aanbod of moet u dat apart aanschaffen? Dat zijn allemaal zaken die u moet weten alvorens u internet vergelijken gaat bij verschillende providers. Immers, wanneer de snelheid van uw verbinding tegenvalt dan wilt u uiteraard upgraden.

Maar ook wanneer u vindt dat de snelheid eigenlijk wel naar beneden kan dan moet u net zo snel kunnen downgraden. Let er tijdens het vergelijken dus op bij de aanbiedingen dat dit ook daadwerkelijk kan zonder extra kosten.

De snelheid van uw internet verbinding

internet vergelijken via Internetaanbieders.euWanneer internet gebruikers internet vergelijken dan is de snelheid nog steeds één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, eis van een internet verbinding. Hoe hoger de snelheid van de verbinding hoe beter. Maar, er is een waarschuwing op zijn plaats. De snelheid van de verbinding komt vaak lager uit dan men van tevoren heeft kunnen inschatten.

Dit komt omdat het ook kan dat u op een gedeelde verbinding zit. Heeft uw straat dus meerdere gebruikers op diezelfde verbinding zitten dan gaat de snelheid onvermijdelijk omlaag. Het is daarom goed om te achterhalen of de aanbieder een gedeelde aansluiting in het pakket heeft of niet.

Ook de upload snelheid is belangrijk

Vele internet gebruikers vergeten dat de upload snelheid net zo belangrijk is geworden als de download snelheid. Immers, met alle mogelijkheden die we tegenwoordig hebben zoals Facebook, Flickr, de verschillende cloud opslag mogelijkheden en video streaming in chat programma’s maken het onvermijdelijk ook van belang dat de upload snelheid ook in orde is. Veel aanbieders pronken tijdens het vergelijken van internet met een mega snelle internet verbinding maar vertellen er niet bij dat de upload snelheid bijzonder laag is. Let bij een overeenkomst dus altijd op die upload snelheid.

Welke TV zenders zijn er inbegrepen in het pakket?

Wanneer u een pakket aanschaft met TV kijken dan is het uiteraard wel handig wanneer u weet welke TV zenders inbegrepen zijn in de aanbieding. Let er dus op dat u wel het pakket krijgt welke u graag wilt hebben. Wat ook van belang kan zijn is de mogelijkheid om programma’s terug te kijken. Heeft het contract dus de mogelijkheid dat u via een menu programma’s later kunt bekijken zonder dat u daar extra voor hoeft te betalen.

Welke telefoonkosten gaat u nog maken?

Bij de meeste internet aanbieders worden er totaalpakketten aangeboden waarbij ook de telefoon is inbegrepen. Ook hier moet u de kleine lettertjes goed in de gaten houden. Het is erg gemakkelijk voor een aanbieder om met vette en snelle aanbiedingen te komen voor uw internet verbinding waarbij aan de andere kant de winst wordt gepakt bij de telefoonkosten. Neem tijdens het internet vergelijken deze kosten dus serieus mee in uw berekening.

De belangrijkste zaken op een rij tijdens het internet vergelijken

Lees hieronder welke zaken van belang zijn wanneer u internet vergelijken wilt bij de providers.

  • Wat zijn de basis voorwaarden van het contract?
  • Zijn de kosten van het modem inbegrepen?
  • Wat is de downloadsnelheid?
  • Wat is de uploadsnelheid?
  • Is de verbinding gedeeld?
  • Hoeveel gratis belminuten zijn er inbegrepen?
  • Welke TV zenders zijn inbegrepen?
  • Zijn er mogelijkheden om TV programma’s terug te kijken?

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >