Internet via Starlink wordt steeds voordeliger

Leestijd: 2 minuten

Internetabonnementen afsluiten via Starlink wordt steeds goedkoper. Het bedrijf van Elon Musk kan zich inmiddels meten met KPN en Ziggo in Nederland. De abonnementsprijs in Nederland is nu 50 euro per maand. Dat betekent dus dat internet via satelliet even duur, of voordelig, is als internet via glasvezel of de kabel. Het is dus ook goed om te weten waar de verschillen dan zitten en waar je de keuze op moet baseren als je hiermee aan de slag gaat.

Steeds voordeliger af te nemen

Het is opvallend dat een abonnement bij Starlink weer voordeliger is geworden. De internetdienst is sinds 2021 in Nederland beschikbaar. Destijds was de abonnementsprijs nog bijna het dubbele van wat het nu is. Wie met Starlink internet in huis wilde, was daar 99 euro per maand aan kwijt. Nu is dat dus nog maar 50 euro. Stap voor stap is de prijs door de jaren heen steeds lager geworden. Waardoor het nu dus op een gelijk niveau ligt als dat van grote spelers op de Nederlandse markt zoals Ziggo en KPN. De prijs voor de meest recente verlaging was 65 euro per maand.

Wat krijg je ervoor?

Wanneer je een abonnement bij Starlink afsluit, wat mag je daar dan van verwachten? Volgens de aanbieder zelf zal de snelheid tussen 95 en 205 MBit per seconde liggen. Wie bij Ziggo een kabelabonnement van Internet Only afsluit, zal ongeveer 200 Mbit aan snelheid krijgen. Dit abonnement kost je nu 47 euro per maand. Een abonnement voor het glasvezelnetwerk van KPN kost je 50 euro per maand. In beide gevallen ben je dus ongeveer evenveel kwijt als voor het satellietabonnement, maar is de snelheid dus wel stabiel ongeveer 200 Mbit. Dit is dus wel ook iets om mee te wegen in de keuze.

Meer lagere prijzen

Het is overigens niet alleen voor het abonnement zo dat de kosten omlaag zijn gegaan bij Starlink. Het is ook zo dat bijvoorbeeld de kosten voor installatie zijn verlaagd. Wie het installatiepakket aanschaft, is nog maar de helft van de prijs kwijt. Dit betekent dat de schotel en ontvanger nu worden geleverd voor een prijs van 225 euro. Wel is het zo dat je moet zorgen dat dit dan goed aangesloten wordt. Wanneer je dit niet zelf kan, komen er opnieuw kosten bij kijken. Het is dus wel belangrijk om dit ook mee te nemen in de overwegingen.

Breder te gebruiken

Een voordeel dat Starlink biedt ten opzichte vak concurrenten is dat het werkt met satellieten. Dat betekent dus ook dat de dekking heel anders in elkaar steekt dan bij andere soorten internetproviders. Zo kan je internet met je mee op pad nemen door een roamingabonnement af te sluiten. Ook dit abonnement is behoorlijk in prijs verlaagd. Voorheen was de prijs 99 euro, maar dat is nu nog maar 59 euro per maand. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden waar je voor kan gaan. Het is aantrekkelijk om de ontwikkelingen van de prijs te blijven volgen met betrekking tot Starlink.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >