Internetsnelheden worden hoger en hoger

Leestijd: 2 minuten

De oorlog onder internetproviders op het gebied van de internetsnelheden woekert door. Ziggo wil nog meer mogelijkheden bieden om Gigabit snel bij zoveel mogelijk abonnees te krijgen. Dit moet de mogelijkheid bieden om stabiel supersnel internet te gebruiken. Dit is ook nodig, er is namelijk veel grote concurrentie en Ziggo is al enige tijd aan de verliezende hand. Concurrenten als Delta en KPN doen het veel beter op dit vlak. Dit maakt het interessant om eens te bekijken wat er te gebeuren staat in de komende periode. Zo kan de consument ervan profiteren.

Veel gemeenten al voorzien

Het is voor veel inwoners van allerlei gemeenten al veel langer mogelijk om Giganet te benutten. Dat komt omdat in een deel van de plaatsen in het land geen werkzaamheden nodig waren om dit allemaal goed voor elkaar te krijgen. Het is namelijk zo dat glasvezel al in meer dan 95 procent van de gemeenten te krijgen was. Daardoor waren de zaken relatief snel te regelen. De veranderingen vonden daardoor vooral boven de grond plaats. Juist de gemeenten die al achter liepen, moeten nu ook nog wat langer wachten. Dit gat wordt echter steeds kleiner gemaakt.

Sneller wisselen van netwerk

Ziggo is al enige tijd bezig om het netwerk in allerlei gemeenten beschikbaar te maken. Deze mogelijkheden gaan steeds sneller. Dit komt vooral ook doordat de mogelijkheden steeds beter beschikbaar zijn. Dat komt doordat de nodige werkzaamheden zijn uitgevoerd. Het is natuurlijk ook in alle hoeken van het land belangrijk om snel en stabiel internet te kunnen gebruiken. Het is bovendien ook een manier om nieuwe abonnees aan zich te kunnen binden. Ook dat speelt een rol gezien het grote verloop dat er op dit moment plaatsvindt. Daar richt Ziggo zich op.

Sneller en sterker internet


Ziggo is al langere tijd verwikkeld in een strijd met de concurrentie. Waar nog niet zo lang geleden het gat onoverbrugbaar leek, komen de concurrenten met steeds meer abonnees in de buurt van de grootmacht. Dat is vooral te wijten aan de manier waarop met internet is omgesprongen. De snelle sterke verbindingen die concurrenten kunnen bieden hebben een grote waarde voor de meeste consumenten. Vooral het feit dat modern internet stabieler is spreekt ze aan. Daar bleef Ziggo lang in steken. Die problemen probeert jet daarom in rap tempo recht te zetten. Dit moet al het verschil maken.

Op vele fronten voordeel

Het werken met Giganet biedt op vele fronten het nodige voordeel. Het is bijvoorbeeld wel heel fijn om lekker zonder zorgen te kunnen streamen. Ook is het volgens de huidige gebruikers zo dat het aantal storingen flink is afgenomen. Daarnaast is er veel verschil te zien in het downloaden. Het uploaden moet ook beter worden, maar daar is nog wel wat werk voor nodig. Het is goed om dit dus wel ook mee te nemen in de overwegingen. Mogelijk zitten daar ook andere kosten aan verbonden. Dit is dus ook nog niet goed in te schatten op dit moment.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >