Internetsnelheid steeds belangrijker in vergelijkingen

Leestijd: 2 minuten

Dit heeft ook zo zijn effect op de manier waarop internetabonnementen vergelen worden. Snelheid wordt daarin steeds meer een factor. Vooral ook doordat meer en meer diensten online worden aangeboden. Dit weegt zwaar.

De internetsnelheid in Nederland loopt steeds verder op. Daar komt bij dat ook steeds meer huishoudens toegang krijgen tot deze snellere verbindingen. Doordat de grote providers in het land in rap tempo bezig zijn om deze mogelijkheden beschikbaar te maken, is het snelste internet vrijwel overal te krijgen. Vooral in de grote steden is daar nu al veel van te merken.

Waar kijkt een consument naar?


Als het gaat om internet vergelijken, dan komt steeds meer naar voren dat de consument niet langer alleen maar kijkt naar de beste prijs. Het is juist zo dat gekeken wordt naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zo willen ze gemakkelijk films in 4k kunnen streamen en mag het downloaden van bestanden niet meer dan enkele seconden in beslag nemen. De providers weten dit ook. Daarom dat zij niet alleen goedkope abonnementen aanbieden, maar vooral ook complete abonnementen, inclusief hoge snelheden.

Heeft dit wel waarde?


Nu vraag je je natuurlijk af of dit ook voor jou waarde heeft. Ga je nu vergelijken op prijs, of op snelheid. Het is een vraag waar steeds meer mensen tegenaanlopen. Daarom is het ook steeds belangrijker geworden om het eigen internetgedrag te analyseren. Wanneer je veel streamt en downloadt, dan is de hoogste snelheid natuurlijk zeker van waarde. Al is het wel zo dat de kosten dan wel ook wat meer oplopen. Uit recent onderzoek blijkt dat de dure abonnementen ook de abonnementen met de hoge snelheden zijn. Weeg dit dus wel altijd mee.

De ontwikkelingen in 2020


Om je een beter idee te geven van wat er op dit moment speelt in de wereld van internet vergelijken, is het goed om eens enkele ontwikkelingen aan te halen. Zoals gezegd richten de providers zich op dit moment vooral op het verbeteren van de netwerken. Snelle diensten kunnen bieden is een speerpunt in het beleid van alle grote partijen momenteel. 1 Gigabit aan internet bieden wordt straks heel normaal. Dit is in de grote steden al aan de orde. Ook in de meer buiten gelegen gebieden is de snelheid aan het opklimmen. Dit zal verder doorzetten.

Nieuwe soorten abonnementen


Een andere ontwikkeling die in 2020 te zien is, is dat er nieuwe soorten abonnementen ontstaan aan de hand van de verhoogde snelheden. Die komen dan ook terug wanneer je een tool gebruikt om internet te vergelijken. Zo zie je bijvoorbeeld ook al reclames voorbij komen van de nieuwe netwerken en nieuwe abonnementen van de grote aanbieders in het land. Dit maakt het dus zeker ook interessant om eens nieuwe vergelijkingen te doen om te bekijken of jouw huidige abonnement nog wel voldoet. Mogelijk is het voor jou ook beter om één van deze nieuwe opties eens een kans te geven. Dat is wat het juist zo waardevol kan maken voor iedere consument.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >