KPN wil internet op nieuwe manier benaderen

Leestijd: 2 minuten

KPN is van plan om de internetaansluitingen die het heeft op een andere manier te benaderen. Zo wil het bijvoorbeeld veel meer aandacht voor de veiligheid van de klanten. Vooral voor jongeren geldt dat de provider graag wil zorgen dat zijn zonder zorgen gebruik kunnen maken van internet. Daarnaast wil de provider ook socialer en groener worden. Daarvoor ligt een plan klaar dat in de komende tijd uitgerold moet worden. Dit plan begint bij de aanpak van sexting, maar omvat bijvoorbeeld ook bescherming van data en andere zaken. Op deze plek gaan we er dieper op in.

Specifieke problemen aanpakken

De provider wil zich onder meer richten op specifieke problemen die onder jongeren leven. Zo is bijvoorbeeld sexting een probleem dat dagelijks voor meer problemen zorgt. Zo’n 15 procent van de jongeren tussen 13 en 24 jaar heeft hiermee te maken gehad. Er wordt dan intiem beeldmateriaal dat specifiek naar iemand was gestuurd openbaar gemaakt. Daar kunnen jongeren dus ook op verschillende vlakken problemen mee krijgen. Ook mentaal. De beelden worden immers zonder toestemming openbaar gemaakt zodat iedereen ze kan zien. De provider wil hier beter mee omgaan. Dit is één van de problemen waar het iets aan wil doen. 

Verschillende stappen in de aanpak

De aanpak van de provider gaat in verschillende stappen. Zo heeft KPN samen met Zangeres Meau het lied Stukje van mij gelanceerd. Daarbij zit ook een videoclip die wijst op de gevaren van sexting. Dit is een eerste stap. Het moet op jongeren een boodschap overbrengen dat zij vooral eerst goed moeten nadenken voor zij dit soort beelden met iemand delen. Daarmee hoopt het in ieder geval voor bewustzijn te zorgen. Daarnaast wil het ook andere stappen gaan ondernemen. Bovendien wil de provider zich ook op andere problemen gaan richten om internet veiliger en socialer te maken voor alle gebruikers.

Programma voor veiliger gebruik

Het project met Meau is onderdeel van een programma dat door het telecombedrijf is opgesteld. Dit programma Beter Internet Veiliger, moet ervoor zorgen dat internet veiliger wordt voor alle gebruikers. Er wordt ook gewezen op het beschermen van data. Ook dit is een probleem waar lang niet alle gebruikers zich bewust van zijn. Terwijl data over gebruik van internet op allerlei plekken terecht kan komen. Zo wijst KPN erop dat je door bepaalde ingrepen te doen cybercriminelen een stap voor kan zijn zodat de data die je genereert ook een stuk veiliger is.

Veiliger, socialer en groener

Het plan van KPN heeft de naam ‘Internet van KPN: veiliger, socialer en groener’ gekregen. Op de website van de provider kan je informatie vinden waar je direct voordeel mee kunt doen. Daarnaast is het de bedoeling dat er meer en meer diensten die deze drie zaken moeten bieden worden aangeboden. Op die manier moet gezorgd worden dat gebruikers van internet dit zonder zorgen kunnen doen. De provider wil hier dan ook veel tijd en energie in gaan steken. Het wil internet anders gaan benaderen om daarmee problemen aan te pakken.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >