Krijgen T-Mobile klanten een nieuwe provider?

Leestijd: 2 minuten

Klanten van T-Mobile doen er goed aan om het nieuws de komende periode extra goed in de gaten te houden. Er zou weleens het nodige kunnen veranderen voor iedereen die bij deze provider aangesloten is. Dat komt vooral doordat steeds duidelijker lijkt te worden dat het moederbedrijf uit Duitsland, Deutsche Telekom, niet langer in Nederland actief wil zijn. Hoe dit zich gaat ontwikkelen in de komende tijd, zal dus van groot belang zijn. Het is goed om hier wat dieper op in te gaan zodat je meer duidelijkheid krijgt als klant.


Niet in de top


Het lijkt erop dat de Nederlandse tak van T-Mobile verkocht gaat worden. De reden hiervoor is dat het Deutsche Telekom maar niet wil lukken om de grootste of tweede internetprovider van Nederland wil worden. Dit komt naar voren uit een onderzoek van het Financieele Dagblad dat daarvoor met ingewijden in de telecomsector en bij banken sprak. Toch is niet te stellen dat T-Mobile bepaald klein is in Nederland. De internetprovider zou ergens tussen 4 en 5 miljard waard zijn, zo stellen de experts. Dat komt mede omdat het nog altijd een snelgroeiende provider is.

Alles erop en eraan

T-Mobile heeft een eigen netwerk in het land als provider. Het is daardoor ook de afgelopen 5 jaar in staat geweest om alles aan te bieden op het gebied van telecom. Denk dan bijvoorbeeld ook aan vaste verbindingen. Die nam het namelijk over van Vodafone. Het is dus voor veel van de huidige gebruikers ook zo dat ze er veel meer uithalen dan internet alleen. Dat neemt niet weg dat al eerder sprake is geweest van een verkoop. Dit was vlak voordat Vodafone zijn diensten van de hand deed. Ook toen leek T-Mobile op weg naar de uitgang in Nederland.

Een einde aan overnames?

Het is opvallend dat T-Mobile nu zelf opnieuw mogelijk ter overname wordt aangeboden. Het bedrijf is immers de afgelopen jaren juist zelf sterk actief geweest als overnemende partij. Dat geldt niet alleen voor bepaalde diensten uit het pakket van Vodafone. Zo nam het bijvoorbeeld ook de kleinere spelers Simpel en Tele2 over. Op die manier kon het de afgelopen periode de snelst groeiende provider van het land blijven. Het heeft dan ook meer klanten dan ooit. Desondanks voldoet het niet aan de doelstellingen die door het moederbedrijf gesteld zijn.

Hoe nu verder?


De vraag is nu hoe het dan dus verder moet met de internetprovider en zijn klanten. Eén van de geruchten is dat Deutsche Telekom T-Mobile helemaal niet verkoopt en in plaats daarvan zelf KPN wil overnemen. Er zijn echter meer kapers op de kust voor dit bedrijf. Een hele andere optie is dat er door private investeerders geld bij elkaar wordt gelegd. Dat komt vooral omdat telecomproviders een relatief veilige investering blijken te zijn. Zo ligt er een plan om T-Mobile samen met Deltafiber en Eurofiber over te nemen. Zo kan een investeerder direct een uitgebreid en modern netwerk opzetten. Blijf het nieuws volgen.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >