Meer mogelijkheden met 5G in het vliegtuig

Leestijd: 2 minuten

Wanneer je kijkt naar de mogelijkheden met mobiel internet, dan zie je dat er zelfs in het vliegtuig steeds meer mogelijk wordt. Het is bijvoorbeeld zo dat de mogelijkheden ook goed gekeurd zijn door de verschillende instanties. Waardoor zelfs werken met 5G geen enkel probleem meer hoeft te zijn. Wat dit betekent is dat je dus gewoon al je zaken kan blijven regelen, zelfs wanneer je op grote hoogte zit. In dit artikel kan je alles te weten komen over de mogelijkheden die er liggen op dit vlak.

Al langer gewenst

Mobiel internet is al vele jaren een onderdeel van je vliegervaring. Het is al sinds 2008 zo dat er mogelijkheden voor geboden worden door de verschillende vliegmaatschappijen. Wat echter op de grond geldt, is ook in de lucht van toepassing. De ontwikkelingen staan niet stil. Je wilt natuurlijk niet op de grond met 5G aan de slag kunnen en in de lucht niet verder komen dan GPRS. In dat opzicht is het ook goed dat de vliegmaatschappijen veel steken in de mogelijkheden om ook onderweg deze zaken te kunnen aanbieden aan de passagiers.

Bij steeds meer aanbieders

De ontwikkeling is nog maar net op gang gekomen, maar het is nu al duidelijk dat er veel te gebeuren staat. Het is in korte tijd zo geworden dat steeds meer luchtvaartmaatschappijen het zijn gaan aanbieden. Het is nog niet zo dat je het altijd en overal kan benutten, maar de hoeveelheid mogelijkheden is wel heel snel heel groot geworden. Dat je toegang tot 5G hebt kan dus zelfs je keuze voor een bepaalde vlucht bepalen. Het is dan ook goed om altijd de tijd te nemen om al dit soort zaken eens goed uit te zoeken. Dat is wel heel belangrijk voor jou.

Overal op de wereld toegang

Wat vooral belangrijk zal zijn in de ontwikkeling, is dat je straks overal in de wereld deze zelfde toegang zal hebben. Het s natuurlijk fijn dat de ontwikkelingen in Europa snel gaan. Het is echter wel ook heel belangrijk voor bijvoorbeeld zakenmensen om er zeker van te zijn dat ook op andere plekken de zaken gewoon door kunnen lopen. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan met de hulp van de satellieten die door steeds meer partijen in de lucht worden geschoten. Satellietverbindingen spelen een grote rol in de communicatie.

Volgende ontwikkelingen al gaande

Het is ook belangrijk om te weten dat 5G niet het einde zal zijn. Het is juist zo dat er nog veel meer aan ontwikkelingen aankomen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er in Zuid-Korea al gewerkt wordt aan 6G. Dit betekent dat je dus straks nog veel meer en veel snellere mogelijkheden zal hebben. Ook in de luchtvaart zal dit weer een hele grote rol gaan spelen. Het is zeker de moeite waard om dit te blijven volgen. Wanneer je iemand bent die veel vliegt, dan kan dit een groot verschil maken in je ervaring in de lucht. Dat is ook belangrijk.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >