Nog altijd nieuw internetaanbieders in Nederland

Leestijd: 2 minuten

Wie denkt dat de markt voor internetproviders in Nederland verdeeld is, zal verbaasd zijn over de ontwikkelingen die nog altijd plaatsvinden. Het is namelijk nog altijd zo dat er nieuwe partijen zich op de markt begeven om hun diensten aan te bieden. Terwijl de kleine partijen ook steeds groter worden. Daardoor zijn er ook hele nieuwe mogelijkheden om aan goed internet te komen in huis of op kantoor. Het is dus ook voor iedereen van belang om deze ontwikkelingen goed te blijven volgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor groeiende mogelijkheden.

Onafhankelijk van grote partijen

Een belangrijke reden waarom nieuwe internetproviders op de markt komen is dat zij de mogelijkheid willen bieden om onafhankelijk van de grote partijen te blijven. Daardoor ontstaan bijvoorbeeld nieuwe diensten die voortkomen uit andere internetproviders. Denk dan bijvoorbeeld aan medewerkers van andere bedrijven die inmiddels zijn opgeslokt door de grote providers in het land. Zij beginnen dan met nieuwe diensten om klanten toch nog hetzelfde onafhankelijke internet te kunnen bieden. Dit is een belangrijke drijfveer voor veel nieuwe aanbieders om op de markt te komen. Zeker ook omdat er voldoende vraag naar blijft bestaan.

Gericht op alle doelgroepen

Wat opvalt wanneer je kijkt naar jonge internetproviders, is dat ze hun dienste richten op alle markten. In de eerste plaats wordt vaak gedacht aan de particuliere klant. Dit is echter lang niet de enige markt waar de onafhankelijkheid van kleine partijen goed op prijs wordt gesteld. Het is namelijk ook steeds vaker zo dat er diensten voor zakelijke klanten worden aangeboden. Dit doen bijvoorbeeld voormalig medewerkers van X4ALL die een nieuwe provider zijn gestart. Zij bieden tegenwoordig specifieke mogelijkheden voor zowel particulieren als zakelijke klanten in heel Nederland. Dit geeft alle partijen veel nieuwe mogelijkheden.

Snelle groei doormaken

Dat er nog altijd ruimte is voor nieuwe internetproviders, blijkt uit dit type projecten. Waar in zes maanden tijd een groei in is doorgemaakt die het mogelijk maakt om de diensten overal in het land en aan iedereen die daarnaar vraagt aan te bieden. Waar in de eerste maanden alleen nog specifieke klanten werden aangenomen om tests te doen, daar is dat tegenwoordig wel anders. Vooral het feit dat daarbij geen grote partijen betrokken zijn die alles bepalen, is voor veel klanten een reden om de aansluiting te kiezen.

Meer dan alleen internet

Sommige zaken blijven natuurlijk wel hetzelfde, ook bij de nieuwe internetproviders die op de markt komen. Het bieden van de diensten is bijvoorbeeld bij alle providers in grote lijnen hetzelfde. Dat betekent dus bijvoorbeeld ook dat er vaak alles-in-één pakketten worden geboden. Daarin is dan naast een internetaansluiting ook ruimte voor televisie en telefonie. Ook op de zakelijke markt worden de nodige diensten aangeboden. Die hebben bijvoorbeeld te maken met de hosting en de location-mogelijkheden. Dit is voor particuliere gebruikers natuurlijk ook vele malen minder interessant. Dat de bedrijven hier succes mee hebben, blijkt aan de snelle aanmeldingen die heel veel klanten doen zodra nieuwe providers zich melden als optie.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >