Onbeperkt internetten met KPN in het buitengebied

Leestijd: 2 minuten

Vast internet voor consumenten die in een zogenaamd ‘buitengebied’ wonen. Het was nogal een dingetje. Doordat het aanleggen van de benodigde infrastructuur financieel niet haalbaar was moest er iets bedacht worden om afgelegen gebieden toch een internetverbinding aan te kunnen bieden. Die oplossingen werden ook wel gevonden, maar echt ideaal werd het toch niet. Een manier die KPN bedacht om mensen in het buitengebied online te krijgen was het aanbieden van het ‘internet buitengebied-pakket’. Dit is een vorm van vast internet die gebruikmaakt van het mobiele 4G-netwerk van de provider.

Beperkingen voor het buitengebied

Vast internet door middel van het 4G-netwerk is natuurlijk een slim gevonden oplossing. Deze manier van werken garandeert dat ook mensen die buiten stedelijk gebied wonen gebruik kunnen maken van stabiel en snel internet. Toch was het voor consumenten buiten de stad af en toe nog wat behelpen. Het afnemen van vast internet via de ‘mobiele’ 4G-oplossing bracht namelijk wel een aantal beperkingen met zich mee. Dat had met name te maken met de limieten die gesteld werden aan de hoeveelheid beschikbare data. Klanten in het buitengebied konden kiezen uit twee abonnementen. Wie een datalimiet van 50 GB wilde gebruiken betaalde daarvoor 50 euro per maand. Wie 10 GB voldoende vond was met 32,50 euro iets goedkoper uit. Hoe dan ook: een consument in een buitengebied was gebonden aan een datalimiet. Voor wie de wens had onbeperkt video’s te streamen of onbeperkt te downloaden was dit natuurlijk een complicerende factor. Een nadeel van het wonen in buitengebied zullen we maar zeggen.

 

Beperkingen buitengebied opgeheven

Moet je anno 2017 nog een beperking op je online mogelijkheden accepteren wanneer je in het buitengebied woont? Je zou zeggen van niet. Dat vindt KPN (gelukkig voor het buitengebied) inmiddels ook. Het concrete gevolg? Geen datalimieten meer en dus onbeperkt stabiel en snel internet. Ook in het buitengebied. KPN is tot dit besluit gekomen nadat een test met 4G als “aanjager” van vast internet bevredigend was verlopen. Dat betekent dat er vanaf 1 augustus niet langer extra hoeft te worden betaald voor een abonnement in het buitengebied. Wie nog geen klant is bij KPN en in een buitengebied woont kan dit snelle internet op basis van 4G-technologie aanschaffen voor een abonnementsprijs van 39 euro per maand. Wie al (internet)klant is bij KPN en van deze nieuwe mogelijkheden gebruik wil maken kan deze vorm van Internet gratis laten toevoegen aan het bestaande internetabonnement. In dat geval gaat de prijs die een consument bij KPN betaalt dus niet omhoog.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >