‘Permaned biedt 100 procent online-garantie’In een wereld waarin de meeste communicatie tegenwoordig online plaatsvindt is bereikbaarheid essentieel. Wanneer de internetverbinding om de één of andere reden hapert heeft dat hele vervelende gevolgen. Met name wanneer de internetverbinding noodzakelijk is om een onderneming te laten functioneren moet de verbinding werken. Helaas is dit niet altijd het geval, en de schade voor het bedrijfsleven veroorzaakt door niet of slecht werkend internet loopt in de miljoenen euro’s. Zijn storingen in de verbinding iets waar we mee moeten leren leven, of kan (op termijn) gegarandeerd worden dat een individu of onderneming non-stop online en bereikbaar is.

Het probleem van cyberaanvallen

Cyberaanvallen, ook wel bekend onder de naam DDos-aanvallen, zijn de schrik van elke onderneming die informatie wil delen via internet of producten of diensten via een webshop aan de man wil brengen. In augustus 2015 zagen we een mooi staaltje van het effect dat zo’n cyberaanval kan hebben. Ziggo werd aangevallen met als resultaat dat 1,8 miljoen klanten niet meer bij hun mail konden. Zelfs de Nederlandse overheid blijkt niet altijd immuun te zijn voor een DDos-aanval, de officiële website van de Rijksoverheid heeft als gevolg van een cyberaanval ook wel eens offline gestaan. Er lijkt echter licht aan het eind van de tunnel te zijn: als het aan internetaanbieder Permaned ligt zijn dit soort gevallen binnenkort verleden tijd.

Altijd online

Het lijkt bijna onmogelijk, maar bij internetaanbieder Permaned zeggen ze te kunnen garanderen dat een klant bij hen nooit meer offline zal zijn. 100% online garantie noemen ze dat, en Permaned lijkt die belofte behoorlijk serieus te nemen. Zelfs in het geval van een DDos-aanval is er volgens deze internetaanbieder nog steeds niets aan de hand. Wat dat betreft is het voor de Nederlandse consument jammer dat deze onderneming zich (voorlopig) alleen richt op de zakelijke markt, waarbij de focus ligt op ondernemingen in de retailsector en op onderwijsinstellingen. Mogelijk zal Permaned zich in de toekomst ook gaan toeleggen op de consumentenmarkt.

Hoe het werkt

Om een 100% online garantie te kunnen bieden moet je natuurlijk wel zeker van je zaak zijn. Er moet dus door Permaned een oplossing zijn gevonden om DDos-aanvallen het hoofd te kunnen bieden. Hoe doet deze internetaanbieder dat? het ‘geheim’ zit hem in een standaard back up verbinding die wordt “meegeleverd” met de standaard internetverbinding. Op het moment dat er een storing in de primaire verbinding ontstaat treedt de back up verbinding automatisch in werking. Tegelijkertijd wordt het ontstane probleem gemonitord door het bewakingscentrum van Permaned dat aan de slag gaat om de storing te verhelpen.