Stipte Internet

Stipte Internet: een naam die wat belooft en waarschijnlijk precies om die reden heeft deze provider zich Stipte genoemd. Stipte is in Nederland nog relatief onbekend, maar dat is heel goed te verklaren. Deze internetaanbieder heet namelijk pas vanaf 1 juni 2014 Stipte. Daarvoor was deze onderneming bekend onder de naam Scarlet. Dat zegt veel mensen waarschijnlijk nog wel iets.

Internetaanbieder met ervaring

Als Scarlet timmerde het bedrijf dat nu Stipte internet heet al vanaf 1992 stevig aan de weg op het gebied van het aanbieden van telefonie internet. Vlak na het begin van de eeuwwisseling natuurlijk door middel van ADSL-aansluitingen en telefonie via VoDSL, maar Stipte heeft natuurlijk niet stil gestaan: en dat kan ook niet in een dynamische markt als de internetbranche.

Stipte: zeer compleet aanbod

Stipte (dat overigens in januari 2016 overgenomen werd door Fiber Nederland) probeert potentiële klanten te lokken met een zeer compleet aanbod op het gebied van internet, tv, telefonie en uiteraard de combinatie van deze diensten in een “alles in één-pakket”. Neem je er televisie van Stipte bij dan krijg je de beschikking over de meeste (volgens Stipte zelf) televisiezenders die je in Nederland kunt krijgen: namelijk 126 in het standaard pakket.

Stipte internet

Stipte InternetBij Stipte internet hebben ze op het gebied van internet aanbieden één ding in elk geval heel goed door. Het allersnelste internet is niet in alle gevallen het type internet dat het best aansluit bij de wensen van klanten. De infrastructuur moet namelijk wel aansluiten bij de internetsnelheid en dat is (helaas) nog niet op alle plaatsen in Nederland het geval. Daarom denkt internetaanbieder Stipte mee met klanten die snel internet willen hebben zonder voor supersnel internet te betalen dat in hun omgeving nog niet werkt.

Op het moment dat er sneller internet in het betreffende gebied beschikbaar komt kan dit door klanten van Stipte internet in een handomdraai aangepast worden in het abonnement. Op die manier garandeert Stipte dat je altijd het snelste internet hebt dat in jouw buurt voorhanden is zonder dat je te veel betaalt. Wanneer er in jouw woonplaats nog geen glasvezel voorhanden is kan Stipte je het zogenaamde basis internet leveren. De goedkoopste variant levert een downloadsnelheid tot 30 MB, de meest uitgebreide variant levert een downloadsnelheid tot wel 100 MB.

Stipte glasvezel

Beschikt jouw huis over een glasvezelaansluiting dan wordt het nog prettiger om internet van Stipte Internet af te nemen. De downloadsnelheid (en natuurlijk ook de uploadsnelheid) neemt dan namelijk spectaculair toe. Tot een downloadsnelheid van wel 500 MB. Dit is dan overigens wel het duurste pakket, ben je tevreden met een snelheid van 50 of 100 MB dan ben je uiteraard goedkoper uit.

Kiezen voor Stipte

Wanneer je Stipte internet wel een interessante internet aanbieder vindt kan je natuurlijk besluiten om over te stappen naar deze provider. Het is dan wel even belangrijk om je te realiseren dat ze er bij Stipte vanuit gaan dat je zelf je huidige abonnement opzegt. Dat doen ze dus niet voor je! Wel kan je zelf een datum aangeven waarop het abonnement in moet gaan, dus dat kan je mooi op elkaar afstemmen.

Internet aansluiten

Wanneer je klant wordt bij Stipte krijg je een zogenaamd “doe-het-zelf pakket” thuisgestuurd. Met behulp van dit pakket sluit je zelf het internet zelf aan. ben je een absolute digibeet dan moet je dus zorgen dat je ergens een handig neefje weet te strikken, want er komt geen techneut van Stipte om je te helpen. Tenminste, dat zit niet standaard in het pakket. Wil je wel graag dat er een monteur langskomt dan moet je daar een toeslag voor betalen. De helpdesk van Stipte is daarentegen wel weer gratis (met uitzondering van de gewone belkosten) dus bellen is ook altijd nog een optie als de installatie niet direct wil lukken.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >