Dat een internet aanbieder op de proppen komt met een eigen online televisiedienst is in 2015 misschien wel één van de meest opvallende zaken op het gebied van internetaanbieders en het aanbod van internet in het algemeen. In eerste instantie kwam dit idee van KPN. Dit resulteerde erin dat sinds afgelopen zomer een nieuwe dienst beschikbaar is waarmee online toegang wordt geboden tot een pakket televisiezenders. De naam van deze dienst is Play. Na deze move van KPN kon T-Mobile natuurlijk niet achter blijven (althans dat vonden ze zelf), en daarom komt begin 2016 Knippr op de markt.

Steeds meer diensten online

T-Mobile mengt zich in strijd online televisieNederlanders bevinden zich een steeds groter gedeelte van hun tijd online, en ze verwachten van hun internetaanbieders dat die op dit gegeven inspringen. Dit is overduidelijk de reden dat nu zowel KPN als T-Mobile online televisie (gaan) aanbieden. Er is namelijk een duidelijke kentering gaande op het gebied van televisie kijken. Vooral jongeren kijken namelijk in steeds mindere mate op de traditionele manier televisie. In plaats van gebruik te maken van het “ouderwetse” televisietoestel wordt er tv gekeken via allerlei mobile devices.

Aanbod T-Mobile nog niet bekend

T-Mobile komt met de introductie van Knippr dus tegemoet aan de wens van de consument. Volgens T-Mobile zijn televisiepakketten met honderden zenders namelijk niet meer van deze tijd. Hoe Knippr er exact uit gaat zijn en welke zenders er binnen het pakket beschikbaar komen is echter nog een raadsel. Daarover worden waarschijnlijk binnenkort meer details bekend gemaakt. Wat we al wel weten over Knippr is dat deze dienst zowel via een app als via de site gaat werken. Een punt waarop Play en Knippr overeenkomen is dat beide diensten ook voor consumenten die geen klant bij respectievelijk KPN en T-Mobile zijn beschikbaar komen.

Gebruikersinteresse

Naar alle waarschijnlijkheid zal het aanbod van Knippr worden toegespitst op de individuele behoeften van de consument. Dat betekent dus dat de zenders niet per se meer op een rijtje staan, maar dat er suggesties worden aangereikt voor programma’s die binnen de interesse van de klant vallen. Hiermee volgt Knippr hetzelfde patroon als KPN. Play van KPN werkt op dit moment namelijk al volgens dit principe.

Verdere uitwerking

In hoeverre T-Mobile nieuwe mogelijkheden en opties in Knippr gaat integreren is nu nog de vraag. Zeker lijkt wel dat er volop op deze nieuwe manier van televisie kijken moet worden ingezet om ervoor te zorgen dat Knippr een volwaardig alternatief wordt voor Play. KPN loopt namelijk niet alleen voor op het gebied van de introductie van de dienst, ook is aangekondigd dat er een tv-serie speciaal voor Play in de maak is.