Telfort Internet

Telfort is een dochterbedrijf van KPN, dat verschillende internetabonnementen tegen een voordelige prijs aanbiedt. Telfort internet richt zich zowel op consumenten als op zakelijke klanten. Telfort wil zich onderscheiden op de markt met eenvoudige en laaggeprijsde pakketten, die optimaal afgestemd zijn op de wensen en eisen van de moderne internetgebruiker. Telfort internet maakt gebruik van het KPN-netwerk.

Telfort is in 1996 opgericht als joint venture van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en British Telecom (BT). De provider richtte zich aanvankelijk louter op vaste en mobiele telefonie, maar in het najaar van 2007 werd goedkoop internet voor thuis (met een snelheid van 20 Mb) aan het dienstenpakket toegevoegd. Een jaar later worden 12move, Tiscali en Speedlinq onderdeel van het bedrijf.

Telfort internet onderscheidt zich door goede prijs-kwaliteitverhouding

Telfort internet is met drie verschillende internetsnelheden beschikbaar. De meest voordelige (€ 20,50 per maand) is Internet Instap, met een downloadsnelheid tot 8 Mb/s en een uploadsnelheid van 1 Mb/s. Deze snelheid is toereikend om op een computer of device te mailen, surfen en chatten. Bij Internet Standaard (€ 23 per maand) kan men gebruikmaken van een download- en uploadsnelheid van respectievelijk 30 en 3 Mb/s. Met deze internetsnelheid kan zonder haperingen of storingen online worden gegamed of videofilms worden bekeken. Internet Extra (€ 27 per maand) wordt aangeboden met een upload tot 5 Mb/s en een download tot 50 Mb/s. Dit zwaarste internetpakket komt tegemoet aan de professionele en veeleisende gebruiker die supersnel over het internet wil surfen, downloaden en gamen.

Telfort internet

Telfort internet is inclusief een gratis draadloos modem (in bruikleen), 5 mailboxen (maximale grootte 1.000 MB) en 25 aliassen per mailbox. Voor € 5 extra per maand kan een compleet beveiligingspakket bij Telfort worden aangeschaft voor twee desktop computers of laptops. Het beveiligingspakket bestaat uit antivirus software dat virussen op de computer detecteert en verwijdert, antispam dat de mailbox schoon houdt, antispyware tegen ongewenst meekijken, een firewall die indringers weert en browsebescherming die gevaarlijke websites herkent. Bovendien kan via ouderlijk toezicht het internetgedrag van de kinderen worden gezien en gereguleerd. De extra opties kunnen maandelijks aan en uit worden gezet.

Telfort rekent eenmalige activatiekosten van € 30. Het pakket wordt geleverd met 100% installatiegarantie. Dit houdt in dat men een doe-het-zelfpakket ontvangt met al het noodzakelijke aansluitmateriaal en een duidelijke, stapsgewijze instructie. Acht van de tien klanten installeren hun Telfort internet zelf. De overige 20% maakt gebruik van een telefonische hulplijn (0900-9596) à € 0,50 per gesprek (plus de gesprekskosten) of verzoekt om een monteur die dan het internet gratis installeert.

Beschikbaarheid Telfort

Met een postcodecheck komt men snel te weten of internet via Telfort beschikbaar is. Ook kan gecontroleerd worden of er op het thuisadres het nog snellere Telfort glasvezel aanwezig is. Om over te stappen naar een Telfort internetpakket hoeft men meestal niet zelf het huidige abonnement op te zeggen. Dat regelt Telfort rechtstreeks met de bestaande provider, dan wel zorgt Telfort voor een opzegbrief die men vervolgens naar de huidige provider dient te sturen.

Telfort werd in 2014 geroemd als beste internetprovider vanwege de combinatie van hoge internetsnelheid en lage prijs. Op de website van Beste Internet Aanbieder wordt gesteld dat Telfort het meeste waar voor het geld biedt, voor wie op zoek is naar een los internetabonnement.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >