Traag internet in groot deel van Nederland verleden tijd

Leestijd: 2 minuten

Traag internet was lange tijd in veel delen van Nederland een doorn in het oog. Het was zelfs de inzet van recente politieke campagnes bij gemeentelijke en regionale verkiezingen. Inmiddels is het echter zo dat traag internet in het grootste deel van het land tot het verleden behoort. Niet alleen door de komst van glasvezel, maar juist ook door de manier waarop het netwerk nu gebruikt wordt. Het is dus ook belangrijk om te weten hoe dit voor veel inwoners van grote waarde is geweest.

Voor iedereen bereikbaar zijn

Het is vooral belangrijk om de snelle mogelijkheden voor iedereen bereikbaar te maken. Veel mensen denken dat dit afhangt van de provider. Dit is echter niet het geval. Het is vaak vooral een zaak van de manier waarop het netwerk is aangelegd. Soms zijn bepaalde hoeken niet bereikbaar. De bewoners van die delen zijn dan ook niet goed te bereiken. Nu er meer en meer gebruik van gemaakt wordt, is het echter zo dat veel van deze zogenaamde gaten in het net gedicht worden. Daardoor lijkt traag internet ook echt tot het verleden te gaan behoren.

De noodzaak van snel internet

Het belang van deze mogelijkheden mag niet onderschat worden. Het is namelijk zodat snel internet bijna een basisbehoefte is geworden in het huidige tijdperk. Het wordt weleens vergeleken met een snelweg, waar de vorige vormen van internet dan te vergelijken zijn met landwegen. Dat betekent dus dat het allemaal een stuk trager gaat, maar dat je ook minder mogelijkheden hebt. Dat is dan ook de reden waarom het zo belangrijk is voor zowel de overheid als de providers om het netwerk zo snel als mogelijk compleet te maken. Dit is dan ook overal in het land terug te zien.

Meer dan alleen internet

De snelheid van het net is om veel meer redenen belangrijk. Het is natuurlijk ook zo dat er meer en meer zaken op worden aangesloten. Van iets simpels als digitale televisie, tot en met allerlei andere toepassingen die worden gedaan. Dat maakt het ook steeds belangrijker om te zorgen dat alles goed op orde is. Alleen al om er zeker van te zijn dat je op een gemakkelijke manier van je woning gebruik kan maken. Het is bovendien ook zo dat meer gebruik tot meer drukte leidt. Dat betekent dus ook dat meer mogelijkheden wel van belang zijn.

Toename in gebruik

Ook in het algemeen is er een toename van gebruik van internet te zien. Dit hangt in grote mate samen met de coronapandemie. Doordat meer mensen thuis zijn, bijvoorbeeld door thuiswerken of in tijden van lockdowns, is het ook zo dat internet alleen maar meer en meer gebruikt wordt. Dat betekent dus ook dat het netwerk meer aan moet kunnen. Juist om op plekken waar het wat zwakker is niet tot grote problemen te leiden. Het is goed om te weten dat deze problemen in Nederland meer en meer tot het verleden lijken te gaan behoren.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >