Internet aanbieders zijn over het algemeen prima in staat om een internetverbinding voor u te regelen. Wat de dienst die ze bieden betreft zijn ze tegenwoordig minstens even belangrijk als de leveranciers van gas, water en licht. Een goede internetaansluiting is in de huidige tijd een eerste levensbehoefte geworden. In het ideale geval hebt u nooit wat te klagen over uw internetaanbieder en bent u 24 uur per dag zonder problemen online. Soms is de werkelijkheid echter anders dan het ideale plaatje: we leven nu eenmaal niet in een perfecte wereld. Net als met alle andere aanbieders van diensten kan het ook in uw relatie met uw internetaanbieder tot onenigheid of onduidelijkheid komen. Bijvoorbeeld omdat de dienst die u geleverd krijgt niet optimaal is. Of omdat u het niet eens bent met de kosten die worden gerekend door de aanbieder. Wat moet u in zo’n geval doen om toch te krijgen waar u recht op hebt?

Stappenplan klachtbehandeling

Wat te doen bij klachten over uw internetprovider?Is er iets niet naar wens dan is de eerste stap die u moet zetten vrij simpel. U belt gewoon met de klantenservice van de internetaanbieder. Hoewel dergelijke telefoontjes wel voor wat frustratie kunnen zorgen zullen de meeste internetaanbieders u toch vriendelijk te woord staan. In veel (eigenlijk de meeste) gevallen wordt er samen met u naar een oplossing gezocht. Het probleem wordt dus verholpen. Soms wordt een bevredigende oplossing echter niet bereikt. Dat kan komen doordat u en de helpdeskmedewerker elkaar niet goed begrijpen, of u hebt gewoon een klantonvriendelijk persoon aan de lijn; ook dat komt voor!

De volgende stap die u dan moet zetten is het indienen van een schriftelijke klacht. Dit kan per e-mail, maar dat is niet aan te raden. E-mails richting een bedrijf waar u mee in de clinch ligt raken soms op hele vreemde wijze plotseling “zoek”. Dit soort taferelen voorkomt u wanneer u een brief stuurt die aangetekend is. Bij een aangetekende brief moet de ontvanger (in dit geval de internetaanbieder) tekenen voor ontvangst. Hij kan dus nooit beweren dat hij de brief niet heeft ontvangen. In de brief moet u precies aangeven wat het probleem is en u stelt een redelijke uiterste datum waarop u reactie wilt hebben.

De klacht zal als het goed is serieus behandeld worden nadat uw brief ontvangen is. Bent u alsnog ontevreden over de behandeling van de klacht dan is een gang naar de geschillencommissie de volgende stap. Dit kan overigens alleen wanneer de betreffende internetaanbieder is aangesloten bij de geschillencommissie. In het uiterste geval kunt u ook de stap naar de rechter zetten.