Youfone gaat ook internet in andere landen aanbieden

Leestijd: 2 minuten

Virtuele provider Youfone gaat de diensten buiten Nederland uitbreiden. Zo is het bijvoorbeeld van plan om ook in België vast internet aan te gaan bieden. Dat betekent dat ook in Belgische huishoudens internet kan worden afgenomen van deze provider. De plannen lagen er al langer, maar krijgen nu dan eindelijk vorm. Dat deze dienst er komt, is inmiddels ook door de provider zelf bevestigd. Het is alleen nog niet bekend op welke datum ermee begonnen wordt.

Geruchten gingen al langer

Dat Youfone de diensten die het in Nederland aanbiedt ook graag in België wilde gaan aanbieden, was al langer bekend. Er gingen al langere tijd geruchten. Inmiddels heeft de provider dan ook bevestigend geantwoord op deze geruchten. Dat deed het door via sociale media bekend te maken dat ook in de huiskamers van België internet te krijgen zal zijn binnenkort. Dit is wel direct ook het enige wat bekend is gemaakt. Wat de provider precies van plan is met de abonnementen, moet op een later tijdstip duidelijk worden.

Alleen internet in een abonnement

Wie op dit moment een mobiel abonnement van Youfone heeft, zal wel even goed moeten kijken wat de mogelijkheden zijn. De provider lijkt vooralsnog van plan om de internetabonnementen los af te sluiten. Dit is anders dan het in Nederland doet. Daar zijn wel pakketten te krijgen. Hoewel nog geen details bekend zijn gemaakt, is wel duidelijk dat het erop lijkt dat geen pakket met tv en telefonie naast het internet zal worden aangeboden. Waarom dit zo is, is ook nog niet duidelijk. Ook is nog niet bekend of er meerdere soorten abonnementen worden aangeboden of dat het bij één soort blijft.

Testen met huidige klanten

Hoewel Youfone al de nodige ervaring heeft in Nederland, wil het wel eerst testen uitvoeren in België. Daarvoor wil het met een kleine groep klanten aan de slag gaan. Zo is bijvoorbeeld te bekijken hoe het met de snelheid gesteld is en hoe stabiel de verbindingen zijn. het product is volgens Youfone al klaar. Het moet alleen nog in de praktijk bekeken worden. 20 deelnemers zouden daarom een half jaar gratis gebruik ervan moeten kunnen maken. Wel is het belangrijk dat de deelnemers dan ook de ervaringen delen die zij opdoen in dit halfjaar.

Begin van verdere groei?

Hoewel het aanbieden van vast internet in het buurland misschien maar een kleine stap is, is het mogelijk wel een begin. Het is niet duidelijk wat de verdere plannen van de provider zijn, maar dat er ambities liggen in andere delen van Europa en de wereld lijkt ook wel duidelijk. In België kan daarom alvast getest worden wat nodig is en hoe dit er dan ook uit moet komen te zien. Het is dan goed mogelijk dat er in de toekomst ook in andere landen van alles op het gebied van internet en telefonie aangeboden gaat worden. Het zal dan ook interessant zijn om dit te volgen en te bekijken wat er mogelijk is.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >