Ziggo gaat aan de slag met hogere snelheden

Leestijd: 2 minuten

Internetaanbieder gaat flink aan de slag met de snelheden die het biedt bij zijn verschillende abonnementen. Vrijwel alle abonnementen krijgen wat meer snelheid geboden. De enige uitzondering geldt voor de abonnementen die nu al het snelst zijn. Dit zijn de zogenaamde GigaNet abonnementen. Door de verhoging kunnen miljoenen klanten flink meer bereiken met hun internetverbinding. De opgevoerde snelheid kan ook flink oplopen. Dit is echter per abonnement anders. Dit is dan ook goed om eens na te gaan. Dit geeft een goed inzicht in de mogelijkheden die er liggen.

Tot anderhalf maal sneller

De abonnementen die Ziggo gaat verbeteren krijgen allemaal een flinke boost. De kleinste stappen die worden gezet leveren al een verhoging van zo’n 20 procent op. In de meest gunstige gevallen kunnen gebruikers tot wel 50 procent meer internetsnelheid verwachten. Dit is afhankelijk van het soort abonnement is afgesloten. De snelheden worden per direct doorgevoerd. Daardoor kunnen meer dan driemiljoen abonnees er direct voordeel van hebben. Met de snelheidsverhoging zijn geen extra kosten voor het abonnement gemoeid. Wel is het belangrijk om direct even actie te ondernemen als klant, anders kan het wachten lang duren.

Direct profiteren van de mogelijkheden

Het is mogelijk om direct te profiteren van de verbeterde snelheid. Dit kan je als klant doen door zelf de modem te resetten. Dit kan door de stekker uit het stopcontact te halen en een minuut te wachten. Het abonnement wordt dan direct opgevoerd. Wie dit niet doet, zal uiteindelijk ook vanzelf de hogere snelheid ervaren. Alleen gebeurt dit dan wanneer de provider hiertoe besluit. Dit kan voor sommige abonnees nog wel twee maanden gaan duren. Vooral voor goedkope abonnementen is aan te raden om nu al zelf actie te ondernemen. Daar is veel te winnen.

Geen verandering in GigaNet

Het is belangrijk om te beseffen dat GigaNet hiet niet van profiteert. De snelheden van dit abonnement staan al op 10000 MBps. Het is daarom zo dat deze niet nog verder opgevoerd kunnen worden op dit moment. Verder zijn eigenlijk alle abonnementen van deze provider opgenomen in de verhogingen. De duurdere abonnementen kunnen flink sneller gaan. Ook de zakelijke abonnementen kunnen direct meeprofiteren. Ook daar kiest de provider er namelijk voor om dit goed te verzorgen. Omdat er meer gebruik van de diensten wordt gemaakt wil Ziggo klanten tegemoetkomen. Het is meer dan twee jaar gelden sinds Ziggo voor het laatst meer snelheid bood.

De verhogingen per abonnement

Het is interessant om te zien wat dit per abonnement betekent. Internet Basic gaat bijvoorbeeld van 25 naar 40 mbps. Start gaat van 50 naar 75 mbps. Start (X) XL van 100 naar 150 en Internet complete van 250 naar 300. Internet Max gaart van 500 naar 600 mbps. Ook voor de zakelijke abonnementen zijn dergelijke verhogingen te verwachten. Daarnaast is het ook goed om te weten dat ook het uploaden volgens hogere snelheden verzorgd kan worden. Ook op die manier is dus voordeel te ervaren voor de verschillende abonnementen.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >