Ziggo gaat meer aandacht aan internet geven

Leestijd: 2 minuten

Ziggo wil meer aandacht aan internet en het gebruik ervan gaan geven. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat ook ouderen nog een gevoel van thuis op internet hebben. Daarvoor gaat het samenwerken met verschillende partijen, zoals het Ouderenfonds en ASML. Dat gaat het op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met een documentairereeks. Daarin worden ouderen gevolgd die een cursus volgen om beter te leren omgaan met internet. Ook is bekend dat Ziggo al enige tijd in hevige concurrentie verwikkeld is met onder andere KPN en Delta.

Internet verschillend beleven

Een normaal dagelijks leven is eigenlijk niet meer te onderhouden zonder enige kennis van de digitale wereld te hebben. Dat komt bijvoorbeeld doordat de manier van contacten onderhouden veranderd is. Ook is bankieren via internet veel meer de gebruikelijke norm geworden. Dat neemt niet weg dat een groot deel van de mensen die 55 jaar of ouder zijn in Nederland deze vaardigheden niet heeft. Twee op de drie ouderen geeft aan hulp te kunnen gebruiken om apparaten als smartphones en tablets beter te kunnen gebruiken. Dit is ook nodig om op die manier gewoon optimaal onderdeel van de samenleving en de digitale wereld te kunnen zijn.

Een grotere wereld

Door zich mee op ouderen te richten hoopt Ziggo de wereld van deze doelgroep te kunne vergroten. De zelfstandigheid van de ouderen is op deze manier te bevorderen. Dit is dan ook te zien in de documentaire. Daarin worden lessen in groepsvorm of met een vrijwilliger getoond. Het gaat dan om het aanleren van allerlei vaardigheden. Denk aan het opzoeken van recepten of het downloaden en installeren van apps. Maar denk ook aan het opstarten van gesprekken via videobellen. Dit zijn praktische zaken die in de moderne tijden van grote waarde kunnen zijn.

Geen wereld zonder internet

Het is in de moderne wereld zo dat deze niet compleet is zonder internet. Het is in theorie nog wel mogelijk om zonder internet te leven, maar in de praktijk is dit nauwelijks haalbaar. Met de komst van bijvoorbeeld digID en het afhandelen van allerlei zaken zoals betalingen via digitale wegen, is het eigenlijk zo dat mensen niet meer normaal kunnen deelnemen aan de maatschappij zonder de basiskennis te hebben. Door hieraan te werken, is het dan ook mogelijk om ouderen weer meer zelfvertrouwen te geven. Zo kunnen zij weer op een normale wijze onderdeel zijn van de maatschappij.

Letten op praktische zaken

Er wordt vooral gekeken naar hoe praktische zaken beter aangepakt kunnen worden. Ziggo wil op deze manier van toegevoegde waarde zijn in het leven van ouderen in het land. Het is belangrijk om ze gemakkelijker aan de slag te kunnen laten gaan. Ziggo is als aanbieder lange tijd met afstand de grootste aanbieder van internet in Nederland geweest. Het is de laatste tijd, onder andere door de opkomst van glasvezel, wel zo dat concurrenten zich in de strijd aan het mengen zijn. Door naar nieuwe doelgroepen te kijken probeert de aanbieder de strijd verder te voeren.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >