Ziggo gaat vanaf oktober internet versnellen voor klanten

Leestijd: 2 minuten

Internetprovider Ziggo gaat de snelheid van de internetverbindingen voor zijn klanten verhogen. Dit is van toepassing op alle abonnementen. Op welke manier de snelheid wordt verhoogt kan wel verschillen per abonnement. De drie kleinste abonnementen krijgen bijvoorbeeld een hogere downloadsnelheid. De duurste abonnementen krijgen echter juist een hogere uploadsnelheid. De provider gaat vanaf 2 oktober aan de slag met het verhogen van de snelheden. Het is goed om te weten wat dit voor de verschillende soorten abonnees inhoudt. Dit kan namelijk sterk verschillen per abonnement.

Het verhogen van de downloadsnelheid

Voor de voordeligste abonnementen geldt dat de downloadsnelheid omhoog gaat. Dit betekent dat dit van toepassing is voor klanten die een Basic-, Start-, en Start XXL-pakket hebben. Voor deze abonnementen wordt de snelheid van het downloaden verdubbeld. Dat betekent dat er voortaan met 100, 200 of 400 Mbit/s gewerkt kan worden. Wie klant is met een Start XXL-abonnement kan ook nog eens rekenen op een verhoging van de uploadsnelheid naar 40 Mbit/s. Wie dus een klant is met één van deze abonnementen zal vooral beter kunnen downloaden vanaf oktober.

Snelheden van duurdere abonnementen

Wie bij Ziggo klant is en een Complete-pakket heeft, kan erop rekenen dat de downloadsnelheid naar 500 Mbit/s zal worden verhoogd. Voor de uploadsnelheid geldt dat dit naar 50 Mbit/s zal gaan. Wie het Max-pakket heeft, kan ook rekenen op hogere snelheden. De uploadsnelheid zal dan naar 60 Mbit/s gaan. Tot slot geldt ook nog eens dat de uploadsnelheid voor klanten die het Giga-abonnement hebben omhoog gaat naar 100 Mbit/s. Het is dus wel belangrijk om een goed beeld te hebben van wat de veranderingen betekenen voor verschillende abonnees. Het is wel zo dat er voor alle abonnees iets gaat veranderen, of op download- of op uploadgebied. 

Automatische verhoging van de snelheid

Voor de verhoging van de snelheid is niet veel nodig. De provider kan dit automatisch doorvoeren. Dat geldt zowel voor de zakelijke als de particuliere abonnementen. Daarvoor hoeft geen monteur langs te komen. Daarom wordt er ook per 2 oktober mee begonnen door de provider. Als klant moet je wel iets doen. Om van de hogere snelheid gebruik te kunnen maken moet je wel eerst de modem opnieuw starten. Wanneer dit is gebeurt, dan zullen de hogere snelheden verder automatisch worden doorgevoerd. Er is dan dus direct gebruik van te maken. Dit zal voor alle klanten ergens in oktober aan de orde zijn.

Niet zelf herstarten?

Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat klanten niet in staat zijn om een modem te herstarten. Dit hoeft niet direct een probleem te zijn, zo stelt de provider. In november gaat Ziggo op afstand na welke klanten nog geen herstart hebben gedaan. Die modems worden dan op afstand door de provider herstart. In november is het verhogen van de snelheid namelijk voor alle klanten verzorgd. Wanneer de provider alle modems heeft herstart, zullen alle hogere download- en uploadsnelheden dus van toepassing zijn. Houd dit dus wel goed in de gaten.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >