Ziggo Internet

Ziggo is in Nederland de toonaangevende dienstverlener op het gebied van internet, kabeltelevisie en vaste en mobiele telefonie. Ziggo bereikt met zijn netwerk ongeveer 90% van Nederland. Meer dan drie miljoen abonnees maken gebruik van Ziggo internet. Ziggo biedt twee internetpakketten aan: Internet Complete en Internet Max. Tweakers, de grootste website in Nederland met nieuws en informatie over elektronica en technologie, heeft Ziggo de afgelopen vijf jaar uitgeroepen tot beste internet aanbieder.

Ziggo is marktleider in communicatie en entertainment in Nederland. Het bedrijf komt voort uit meerdere fusies. Nadat Multikabel, Casema en @Home in 2007 waren samengegaan tot Zesko, werd in mei 2008 de naam Ziggo geboren. Eind 2014 volgde een fusie met provider UPC. Ziggo is een dochteronderneming van Liberty Global, dat in veertien landen actief is en te boek staat als het grootste internationale kabelbedrijf ter wereld. Liberty Global heeft in totaal circa 27 miljoen klanten.

Ziggo internet, de pakketten

Ziggo internetZiggo biedt twee internetpakketten aan met verschillende internetsnelheden. Internet Complete (€ 49,95) heeft een 120 Mbit/s downloadsnelheid en 12 Mbit/s uploadsnelheid om snel over het internet te surfen, de sociale media te gebruiken en zonder haperingen series en films te bekijken, terwijl Internet Max (€ 53,95) met een downloadsnelheid van 200 Mbit/s en uploadsnelheid van 20 Mbit/s bij uitstek geschikt is voor de intensieve internetgebruiker die soms ook gebruikmaakt van meerdere computers. Bij beide Ziggo internet pakketten wordt een wifi-modem met een geïntegreerde router geleverd. Er kan zowel bedraad als draadloos verbinding met het internet worden gemaakt.

Ziggo internet is inclusief basis internetbeveiliging. Ziggo maakt gebruik van de antivirussoftware van F-Secure, dat virussen herkent en deze vervolgens automatisch verwijdert. Het internetabonnement is uit te breiden met Internetbeveiliging Uitgebreid (€ 3,95 per maand), dat antivirus voor drie computers en ouderlijk toezicht biedt en veilig online surfen en bankieren garandeert.

Bij afname van een Ziggo internetpakket heeft men toegang tot ongeveer twee miljoen WifiSpots in Nederland, dat de mogelijkheid biedt om op vele locaties in Nederland veilig en snel op de smartphone, tablet of laptop te internetten. Men is buitenshuis automatisch met wifi verbonden als men in de buurt is van een andere Ziggo-abonnee met een wifi-modem.

Ziggo heeft de Horizon Go app. Na het downloaden van deze app, kan men online televisie kijken op de eigen smartphone of tablet. Bij beide internetpakketten wordt Kabel TV aangeboden, bestaande uit ruim 30 analoge zenders, 3 HD-zenders en 90 radiozenders. Als men over een tv met DVBC-tuner beschikt, kan men de verschillende zenders in digitale kwaliteit bekijken. Als men met de Horizon Go app meer zenders wil zien en extra diensten als Replay TV, TV Gemist en On Demand films & series wil afnemen, kan men voor een zogenaamd Connect & Play abonnement kiezen.

Ziggo internet kan na bestelling binnen drie tot vijf werkdagen worden gebruikt. Binnen deze tijdspanne wordt het geselecteerde internetpakket (Complete of Max) geleverd en geactiveerd. Het is ook mogelijk om de internetdienst op een zelfgekozen later tijdstip te activeren. Voor Ziggo internet geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen ná ontvangst van de bevestigingsbrief. Binnen deze twee weken kan men de overeenkomst nog ontbinden. De internetpakketten van Ziggo worden voor onbepaalde tijd afgesloten, maar zijn maandelijks opzegbaar. Dit geldt ook voor de eventuele extra zenders die zijn gekozen.

Ziggo heeft een gratis overstapservice. Als men tijdens het bestelproces aangeeft dat men van de overstapservice gebruik wil maken, regelt Ziggo de overstap van de huidige internetprovider. Bij afname van een internetpakket van Ziggo kan tevens worden gekozen voor installatiegarantie. Er kan een afspraak met een monteur worden gemaakt, die gratis langskomt om internet te installeren en te testen.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >