Ziggo wil nog sneller stabiel internet aan klanten bieden

Leestijd: 2 minuten

Ziggo probeert in hoog tempo het gigabit internet bij de klanten te krijgen. Het aantal abonnees dat toegang krijgt tot deze nieuwe mogelijkheden wordt snel groter. Daardoor is er van een sneller en stabieler internet te genieten. De laatste tijd doet de onderneming eraan om snel stappen te zetten hierin. Juist ook om de strijd met concurrenten zoals KPN goed te blijven aankunnen. Gigabit is onderdeel van een groter geheel op het netwerk van VodafoneZiggo. Het is voor het bedrijf dan ook een belangrijke zaak in het grotere geheel.

Overzetten naar het nieuwe netwerk

Ziggo zet voortdurend gemeenten over naar het nieuwe gigabit netwerk. Dit netwerk is gebaseerd op DOCSIS 3.1. Het is belangrijk omdat het de netwerken van de onderdelen Vodafone en Ziggo bij elkaar kan brengen. Dit maakt het voor abonnees die in de betreffende gemeentes wonen ook mogelijk wordt om een GIGA abonnement af te sluiten. Daardoor wordt dus meer mogelijk dan alleen maar het genieten van sneller internet. Het is bovendien ook nog eens zo dat voor de abonnees geen werk nodig is om van de nieuwe mogelijkheden gebruik te maken.

Geen werkzaamheden voor nodig

Het overschakelen naar het nieuwe netwerk heeft geen werkzaamheden nodig gehad. De netwerken die Ziggo gebruikt zijn geschikt om gigabit aan te bieden. Dat betekent dat het gemakkelijk is om gemeenten erop aan te sluiten zonder dat er verdere graafwerkzaamheden voor nodig zijn. Er wordt voor 97 procent gebruikgemaakt van glasvezel. Slechts het laatste deel tot de woningen gaat via coax. Wel moet de apparatuur boven de grond enigszins worden aangepast. In grote steden zijn concurrenten als KPN en T-Mobile bezig met glasvezel aanleg. Daardoor kan het gebruik ervan nog enige tijd op zich laten wachten.

Snelheid en stabiliteit verbeterd

De reden waarom Ziggo nu de overstap maakt is natuurlijk duidelijk. Het zorgt simpelweg voor betere internetmogelijkheden. Voor de meeste gebruikers zal vooral de hogere snelheid eruit springen. Voor anderen is het echter ook wel fijn dat de stabiliteit een stuk hoger is. Het is zelfs voor de abonnees die bewust voor de wat lagere snelheden hebben gekozen zo dat er meer mee mogelijk is. Dat is ook de reden waarom Ziggo wil overstappen naar een volledig netwerk van GigaNet. Dit biedt op alle vlakken zeer veel voordelen, die verder gaan dan alleen meer capaciteit en minder storingen.

Gemakkelijker en beter downloaden

Het aanbod zorgt er ook voor dat Ziggo nu ook betere downloadsnelheden kan bieden. Driemiljoen gebruikers kunnen inmiddels al 1 gbps verwachten. Het uploaden gaat met 50 mbps. Al zal die snelheid ook alleen maar verder mee omhoog kruipen nu het DOCSIS 3.1 systeem meer en meer gebruikt wordt. Maximale snelheden van 300 mbps worden verwacht. Uiteindelijk moet downloaden straks met 10 gbps en uploaden met 2 gbps gaan. Het is dan wel belangrijk om te bekijken welke effecten dit op de abonnementen gaat hebben. Dit zal mogelijk wel tot iets hogere kosten gaan leiden voor de gebruikers ervan.

⚠️ Actie van de maand: Netflix én Videoland 12 maanden cadeau bij Ziggo - Bekijk Aanbieding >